Virslis kifli

Hozzávalók (16
darabhoz):
120 g rostmix
3 tojás + 1 lekenéshez
1 csomag sütőpor
1 ek. só
1 ek édesítő
150 ml natur joghurt
100 g olvasztott vaj vagy kókuszzsír
0,5 dl víz
16 db. virsli
Kevés ketchup és/vagy mustár
Reszelt sajt
A 3 tojást, vizet, sót, édesítőt, joghurtot, vajat összekeverjük, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a sütőporral kevert rostmixet. 5 perc pihentetés után két részre osztjuk a tésztát, kör alakra, kb. fél centi vastagra nyújtjuk az egyiket, és nyolc háromszögre vágjuk, megkenjük ketchup-pel, mustárral.
A virsliket a háromszögek vastag olalába tesszük, és felcsavarjuk.
Az így elkészített kifliket lekenjük tojással, tetejükre sajtot szórunk.
180 fokon 30
percig sütjük légkeveréssel. Amíg megsül az első adag, elkészítjük a második
adagot.