Virslis kifli

Hozzávalók (16 darabhoz):

120 g rostmix

3 tojás + 1 lekenéshez

1 csomag sütőpor

1 ek. só

1 ek édesítő

150 ml natur joghurt

100 g olvasztott vaj vagy kókuszzsír

0,5 dl víz

16 db. virsli

Kevés ketchup és/vagy mustár

Reszelt sajt

A 3 tojást, vizet, sót, édesítőt, joghurtot, vajat összekeverjük, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a sütőporral kevert rostmixet. 5 perc pihentetés után két részre osztjuk a tésztát, kör alakra, kb. fél centi vastagra nyújtjuk az egyiket, és nyolc háromszögre vágjuk, megkenjük ketchup-pel, mustárral. 

A virsliket a háromszögek vastag olalába tesszük, és felcsavarjuk. 

Az így elkészített kifliket lekenjük tojással, tetejükre sajtot szórunk. 

180 fokon 30 percig sütjük légkeveréssel. Amíg megsül az első adag, elkészítjük a második adagot.