Túrós-narancsos-mákos szelet

Hozzávalók:
5 tojás
25 dkg darált mák
1 kk vaníliaaroma
6 ek édesítő
1 kk szódabikarbóna
2 narancs héja
50 dkg túró
2 dl hideg habtejszín
3 dl 100%-os narancslé
3 gr gumicukorpor
1 ek citromlé


A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a vaníliával, 1 narancs héjával 4 ek édesítővel összekeverem, majd hozzáadom a mákot, a szódabikarbónát, végül pedig óvatosan a tojásfehérjét is. A masszát szilikon sütőformába öntöm, 180 fokon 25 percig sütöm.

A túrót elkeverem 2 ek édesítővel, a másik narancs héjával, és a habnak felvert tejszínnel.

Ha kihült a tészta, az egészet rásimítom.
Végül pedig a gumicukor port lábasba öntöm, és a narancslével és a citromlével folyamatos keverés közben felfőzöm. Ha besűrűsödik, a túróra kanalazom.

Az egészben kb. 80 gramm szénhidrát van, 20 szeletre vágva 1 szeletben csak 4 gramm