
Túródesszert
Hozzávalók:
50 dkg félzsíros túró
4 db tojás
3 evőkanál folyékony Süssina (vagy bármilyen süthető édesítő)
1 kávéskanál vanília aroma
1,5 csapott evőkanál nocarb daramix
1 normál nagyságú citrom
1 csipet só
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját az édesítővel fehéredésig habosítjuk,
majd hozzáadjuk a vanília aromát, a búzadarát, a citrom reszelt héját és a
citrom levét, valamint a villával összetört túrót. Jól összedolgozzuk az
alapanyagokat.
A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk
a túrós masszába - vigyázva, nehogy a hab összetörjön.
Az így kapott masszát egy 26 cm-es, zsírpapírral bélelt (vagy szilikonos)
tortaformába öntjük, majd 170 fokon, légkeveréses módban, 40 perc alatt
aranybarnára sütjük.
Tálalhatjuk bármilyen cukormentes lekvárral