Szilvás pite

Hozzávalók:
A tésztához:
120 g rostmix
3 tojás + 1 lekenéshez
1 csomag sütőpor
1 ek. só
3 ek édesítő
150 ml natur joghurt
100 g olvasztott vaj
0,5 dl víz
2 tk örölt fahéj
A töltelékhez:
1/2 kg. szilva
2 tk örölt fahéj
2 ek édesítő
1 citrom héja
+ 1 kevés daramix
Elkészítés:
A 3 tojást, vizet, sót, édesítőt, fahéjat, joghurtot, vajat összekeverjük, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a sütőporral kevert rostmixet. Amíg előkészítjük a szilvát, a hűtőben pihentetjük a tésztát.
A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
Egy kis tálban összekeverjük a fahéjat az édesítővel és a citromhéjjal.
A tésztát ezután két részre osztjuk, az egyiket kör, a másikat téglalap alakúra, kb. fél centi vastagra nyújtjuk.
Én a köralakút sütőpapíron nyújtottam, így könnyebben át tudtam rakni a piteformába (nekem szilikonos van, ha neked nem, akkor vajazd ki, és rostmix-szel "lisztezd" be.)
Miután beletettem a formába, kézzel belenyomkodtam picit az oldalát, hogy a végén szép legyen a széle, és ahol kicsit kilógott, ott késsel levagdostam a felesleget.
Ezután megszórtam daramix-szel, hogy ne ázzon át a tészta.
Erre pakoltam rá a szilvákat belsejükkel felfele, megszórtam a fahéjas keverékkel, és a téglalap alakú tésztából csíkokat vágtam, és berácsoztam a pite tetejét. A csíkokat megkentem tojással.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütöttem.