Rántott cukkini

Hozzávalók:
1 közepes cukkini
8 evőkanál nocarb rostmix
2 nagy tojás
8 evőkanál reszelt parmezán, vagy trappista sajt
1 evőkanál grill zöldség fűszerkeverék
1 csipet só


Elkészítés:
A cukkinit hámozzuk meg, a két végét vágjuk le, majd szeleteljük kb. egy centi vastag, 10-15 cm hosszú csíkokra. A tojásba keverjük bele a sót, a reszelt sajtot keverjük össze a fűszerkeverékkel, és egy evőkanál rostmixszel.

Melegítsünk elő a sütőt 250 fokra.

A cukkini csíkokat egyenként forgassuk meg először a rostmixbe, utána a tojásba, majd a sajtba. Fektessük a bepanírozott cukkíniket egy grillrácsra és tegyük az előmelegített sütőbe. A rács arra jó, hogy a forró levegő a rács alatt is tud keringeni, így nem fognak a csíkok megpuhulni. Arra is ügyeljünk, hogy maradjon hely az egyes cukkini csíkok között sütés közben. A cukkini szeletek vastagságától függően 15-25 perc alatt szép barnára sülnek.

Én salátával ettem, de a maradékot uzsonnára majonézbe fogom mártogatni