Összetevők: élelmi rost (cellulóz), útifűmaghéj, sűrírtőanyagok: konjac liszt, pektin, szentjánoskenyér-liszt, taragumi.
Nem tartalmaz:
- szénhidrátot
- cukrot
- glutént
- gabonaszármazékot
- allergéneket
- szóját
- keményítőt
- tejterméket - tejszármazékot
Rost sütőmix alappiskóta:
Hozzávalók:
85g Rost sütőmix, 5 tojás, 40ml olaj, 150ml víz, 150g eritrit vagy ennek megfelelő ízlés szerinti édesítő, csipet só, sütőpor, vanília
Elkészítés:
A tojások sárgáját összekeverjük a vaníliával, és fele mennyiségű édesítővel, az olajjal és vízzel. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk a maradék édesítővel és csipet sóval. A rostkeveréket elkeverjük a sütőporral. A tojások sárgájába beleöntjük a rostot és a fele tojáshabot, csomómentesre keverjük, a végén hozzáadjuk a maradék habot, és óvatosan elegyítjük. Tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük!
Átlagos tápanyagtartalom 100g termékben:
Energia: 753 kJ / 180 kcal
Zsír: <0,740g
-melyből telített zsírsavak: <0,10g
Szénhidrát: 0g
-melyből cukor: 0g
Élelmi rost: 85g
Fehérje: 1g
Só: 0,05g