Összetevők: élelmi rostok (cellulóz), színezék: kurkuma, savanyúságot szabályozó anyag: aszkorbinsav.
Felhasználási javaslat:
A panírozni kívánt élelmiszert (hús, zöldségek) forgassuk bele Rost sütőmixbe, majd felvert tojásba, utána forgassuk bele a Panírba. Forró olajban süssük ki. Sajt panírozásánál duplán panírozzunk. A panír nem sül sötét aranybarnára, színe világosabb marad és nem telítődik olajjal/zsírral.
A Panír alkalmas zsemlemorzsa helyettesítésére is - ebben az esetben kevés vajon pirítsunk tetszőleges mennyiségű Panírt, amit ugyanúgy használhatunk, mint hagyományos társát.
Átlagos tápanyagtartalom 100g termékben:
Energia: 720 kJ / 172 kcal
Zsír: <0,10g
-melyből telített zsírsavak: <0,10g
Szénhidrát: 0g
-melyből cukor: 0g
Élelmi rost: 73g
Fehérje: 6,4g
Só: 0,01g