Nocarb Tiramisu

Babapiskóta helyett Rostmixből készítettem piskótát, a cukor helyett édesítőt használtam, de minden más az eredeti recept alapján készült.


Hozzávalók: 250g mascarpone,

3 tojás,

3 evőkanál édesítő,

2dl hideg, erős feketekávé,

2 dl tej,

1 ek.vanília aroma,

1 adag nocarb piskóta,

3 ek.rum, kakaópor.


Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek, édesítővel és a vanília aromávak-elektromos habverővel- habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot és kemény, habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1ek. édesítővel kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. Az előre ekészített kávét a tejjel és kevés édesítővel összekverjük, ízlés szerint rummal ízesítjük. A piskótákat tejeskávéba mártjuk (ne ázzon át teljesen) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. Ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszünk, és a rétegezést a fent leírt módon folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy, hogy a tetejére krém kerül. A kész tiramisut 2-3 órára hűtőbe tesszük, a tálalás előtt a tetejét kakaóporral meghintjük.