
Mákos süti variációk
Az alap recept:
Hozzávalók:
25 dkg darált mák
1 kávéskanál szódabikarbóna
fél teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál vanília aroma
4 evőkanál Süssina édesítő
5 tojás
Keverd össze a mákot, szódabikarbónát, fahéjat és az édesítőt. Egy tálban verd fel a tojásfehérjéket, majd egy másikban a tojássárgáját a vanília aromával. A sárgáját ezt követően óvatosan add hozzá a fehérjéhez, majd pedig a száraz, mákos összetevőket is.
Öntsd az elkészült masszát egy kisebb tepsibe és mehet is a sütőbe. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre is sül, erről mindenesetre egy villa segítségével győződj meg azért.
Így az egész tepsiben - ami elég egy főnek kb. 1 hétre - 20 gramm szénhidrát van.
Ha egy kicsit megszeretnéd bolondítani, akkor a kész sütit vágd ketté,
- és tehetsz bele lekvárt,
- vagy tedd egy pohárba, és önts rá vanília pudingot.
Én a fele tepsit így sütöttem, a másik felét pedig teleszórtam áfonyával (ch:
0,2 gramm/db)