Káposztás süti

Hozzávalók a tésztához:

120 g rostmix

3 tojás + 1 lekenéshez

1 csomag sütőpor

1 ek. só

1 ek édesítő

150 ml natur joghurt

100 g olvasztott vaj vagy kókuszzsír

0,5 dl víz


A töltelékhez:

1 nagy fej káposzta

4 evőkanál  kókuszolaj

4 evőkanál édesítő

2 evőkanál bors

Elkészítés: 

A káposztát lereszeljük, besózzuk, 5-10 perc pihenés után kicsavarjuk.

Egy nagy lábosban kókuszolajat melegítünk, és beletesszük a káposztát, megszórjuk édesítővel, borssal, és addig pirítjuk folyamatos kevergetés mellett, amíg szép aranybarna színű lesz. Levesszük a tűzről, és félre tesszük hűlni.

Amíg kihűl, elkészítjük a tésztát:

A 3 tojást, vizet, sót, édesítőt, joghurtot, vajat összekeverjük, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a sütőporral kevert rostmixet. 5 perc pihentetés után két részre osztjuk a tésztát, téglalap alakúra, kb. fél centi vastagra nyújtjuk mindkettőt. 

 A káposztát az egyik olalába tesszük, és óvatosan felcsavarjuk, megkenjük tojással, a tetejét pedig villával picit megszúrkáljuk. 

Az így elkészített rudakat 180 fokon 30 percig sütjük légkeveréssel.