Káposztás süti

Hozzávalók a tésztához:
120 g rostmix
3 tojás + 1 lekenéshez
1 csomag sütőpor
1 ek. só
1 ek édesítő
150 ml natur joghurt
100 g olvasztott vaj vagy kókuszzsír
0,5 dl víz
A töltelékhez:
1 nagy fej káposzta
4 evőkanál kókuszolaj
4 evőkanál édesítő
2 evőkanál bors
só
Elkészítés:
A káposztát lereszeljük, besózzuk, 5-10 perc pihenés után kicsavarjuk.
Egy nagy lábosban kókuszolajat melegítünk, és beletesszük a káposztát, megszórjuk édesítővel, borssal, és addig pirítjuk folyamatos kevergetés mellett, amíg szép aranybarna színű lesz. Levesszük a tűzről, és félre tesszük hűlni.
Amíg kihűl, elkészítjük a tésztát:
A 3 tojást, vizet, sót, édesítőt, joghurtot, vajat összekeverjük, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a sütőporral kevert rostmixet. 5 perc pihentetés után két részre osztjuk a tésztát, téglalap alakúra, kb. fél centi vastagra nyújtjuk mindkettőt.
A káposztát az egyik olalába tesszük, és óvatosan felcsavarjuk, megkenjük tojással, a tetejét pedig villával picit megszúrkáljuk.
Az így elkészített rudakat 180 fokon 30 percig sütjük légkeveréssel.