
Cukkini tekercsek
Hozzávalók:
3 kisebb cukkini (vagy egy nagy)
25 dkg ricotta,
5 dkg parmezán
sajt és
1 tojás
fokhagyma, só, bors
Fűszeres paradicsomszósz
1. Ricottából, parmezán sajtból, tojásból, sóból, borsból, fokhagymából készíts kenhető alapot.
2. A cukkinit ne hámozd meg, csak vágd le a végét és hosszában szeleteld fel.
3. A tepsi alját kend meg fűszeres paradicsomszósszal- erre sorakoztasd majd a felcsavart cukkiniket. (Én egy doboz sűrített paradicsomot kevertem kevés ketchup-pal, oreganoval, friss rozmaringgal, és higítottam vízzel)
4. A cukkinilapokra kend először a paradicsomos szószt, majd a sajtos szószt. Csavard fel és mehet állítva a tepsibe. A többi tekercset ugyanígy készítsd el, majd sorakoztasd szépen egymás mellé a tepsibe. Amikor a tepsi megtelt, szórd meg a cukkinitekercsek tetejét sajttal.
5. Mehet a sütőbe, 30 perc alatt, 180 fokon isteni finomra sül ez a fantasztikus étel!