Sajtos-baconos mini buci

Hozzávalók (27 darabhoz):

120 g rostmix

3 tojás + 1 lekenéshez

1 csomag sütőpor

1 ek. só

1 ek édesítő

150 ml natur joghurt

100 g olvasztott vaj vagy kókuszzsír

0,5 dl víz

250 gramm Mascarpone krém

15 dkg. kockázott bacon

15 dkg. Reszelt sajt


Elkészítés:

A 3 tojást, vizet, sót, édesítőt, joghurtot, vajat összekeverjük, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a sütőporral kevert rostmixet. 5 perc pihentetés után két részre osztjuk a tésztát, kb. fél centi vastagra nyújtjuk az egyiket, és kör alakú kiszúróval kiszagatjuk. 

A töltelékhez a bacont kicsit megpirítjuk, és robotgéppel összedolgozzuk a mascarpone-val, és egy maréknyi reszelt sajttal.

A körök felére rákenyjük a krémet, a körök másik felével pedig befedjük őket, és a szélüknél kicsit összenyomogatjuk, és tepsire sorakoztatjuk őket.

180 fokon 30 percig sütjük légkeveréssel. Amíg megsül az első adag, elkészítjük a második adagot.